הפטור ממס שבח יקוצר? מה שמשפרי הדיור חייבים לדעת עכשיו

אם רכשתם דירה חדשה ועדיין לא הספקתם למכור את הדירה הישנה – שימו לב: ייתכן ואתם עומדיםלאבד את אחת מההטבות הכי משמעותיות במסי נדל"ן.

האם מותר למכור את הדירה הישנה תוך 24 חודשים או שצריך להספיק בתוך 18 חודשים בלבד?
זוהי השאלה הבוערת שמעסיקה את שוק הנדל"ן הישראלי – ובצדק.

לפני כעשרה ימים, רשות המסים פרסמה כי נכון להיום, ההטבה שמאפשרת למי שמשפר דיור למכור את הדירה הישנה תוך 24 חודשים עדיין בתוקף, בעקבות פקיעת הוראת השעה במאי 2024. אבל ההנחה הזו עומדת להתהפך ממש בקרוב – הכנסת מתכנסת שוב, וצפויה לקצר את התקופה ל-18 חודשים בלבד ולהפוך את ההוראה הזו להוראת קבע במסגרת תיקון לחוק ההתייעלות הכלכלית.

המשמעות של ההחלטה – דרמטית.
כל עוד התקופה המותרת ארוכה יותר (24 חודשים), המוכרים לא בלחץ. יש להם זמן למצוא קונה מתאים, לנהל משא ומתן בלי פשרות, ולמכור במחיר גבוה. לעומת זאת, קיצור התקופה ל-18 חודשים עלולה לדחוק את המוכרים לפינה ולגרום להם להוריד מחירים – במיוחד באזורים יוקרתיים שבהם הביקוש נמוך.

במשרד האוצר סבורים שהארכת התקופה המקורית תרמה לעליית מחירי הדירות, כי היא נתנה לבעלי שתי דירות זמן לחכות לעליית ערך במקום למכור מיידית. על כן, החוק החדש צפוי לעודד מכירה מוקדמת יותר ולהחזיר דירות לשוק – בתקווה להגדיל את ההיצע ולהוזיל מחירים.

אבל מה לגבי מי שכבר נמצא בתוך "תקופת הביניים"? האם הם ייהנו מההטבה של 24 חודשים, או שייפלו בין הכיסאות?

אם אתם שוקלים למכור דירה בימים אלה, שימו לב:

נכון להיום – מי שמוכר עומד לכאורה בדרישות החוק ל-24 חודשים.

אך אם החוק החדש יעבור, הפטור עשוי לחזור ל-18 חודשים, וייתכן שזה יחול גם רטרואקטיבית על חלק מהמוכרים.

לכן, חשוב להיות עם היד על הדופק, להתייעץ עם עורך דין מקרקעין, יועץ מס או רואה חשבון ולפעול בתבונה – במיוחד בתקופת ביניים רגולטורית שבה החוק טרם אושר סופית, אך ההשלכות שלו כבר מורגשות בשטח.

שורה תחתונה: מי שלא ימכור בזמן – עלול לשלם ביוקר. חשבו מסלול מחדש והיערכו בהתאם.

Bookmark the permalink.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.