בית המשפט המחוזי בת"א אישר הסדר פשרה בתביעה ייצוגית נגד פלאפון, במסגרתו החברה תפצהלקוחות בסכום כולל של 12.5 מיליון שקל, בשל אי-גילוי על בעיות קליטה בשירותי הדור השלישי, בין השנים מרץ 2009 עד מרץ 2014.
מה פסק בית המשפט?
במסגרת ההסכם, לקוחות שהיו מנויים של פלאפון בתקופה הרלוונטית, עם מכשיר שנרכש שלא דרכה ואינו תומך בתדר 850MHz – יוכלו לבחור שני מוצרים מתוך ארבעה:
-
סוללה ניידת
-
רמקול
-
משטח טעינה אלחוטי עם שעון
-
כרטיס גלובל סים לגלישה בחו"ל (1 ג'יגה, בתוקף ל-36 חודשים)
או לקבל זיכוי כספי של 298 ש"ח, כולל מע"מ – לפי בחירה. כל זה ללא כל התחייבות וללא צורך להוכיח נזק אישי.
איך מקבלים את הפיצוי?
✔️ פלאפון תשלח הודעת SMS לכל לקוח רלוונטי שאותר
✔️ ניתן יהיה לממש את ההטבה מ-8 באפריל עד 8 ביוני 2025
✔️ לאחר מכן, ייפתח שלב נוסף שבו גם לקוחות אחרים של פלאפון יוכלו לקבל אביזר אחד במרכזי שירות נבחרים
💡 חשוב לדעת: גם אם לא הייתם לקוחות בתקופה הרלוונטית, ייתכן שתקבלו מוצר – כחלק מתרומת הפיצוי לציבור: חיילים, תושבי העוטף ותושבי הצפון המפונים.
רקע: מה הייתה עילת התביעה?
בתביעה שהוגשה כבר ב-2012, נטען כי פלאפון לא יידעה כראוי את לקוחותיה על בעיות קליטה פוטנציאליות בעת רכישת מכשירים שלא דרכה, שלא תומכים כראוי בתדר הדור השלישי שהיה בשימוש (850 מגה-הרץ). פלאפון הכחישה, אך בסופו של דבר הסכימה להסכם פשרה – לאחר 12 שנות הליכים.
ומה אם לא קיבלתם הודעה?
לקוחות שלא קיבלו הודעה – אבל סבורים שהם זכאים – יוכלו להציג תלונה שהוגשה לפלאפון בין מרץ 2009 למרץ 2014. המאמץ לאיתור זכאים נמשך, ונציגי פלאפון מחויבים להציע מיוזמתם את ההטבה במרכזי השירות.
ומה עם התרומות?
לפחות 50% מהמוצרים יחולקו כתרומה:
-
לחיילים (סדיר ומילואים)
-
ליחידות צה"ל
-
לעמותות בעוטף עזה ולמפוני הצפון
הפיצוי הזה לא יוצג כתרומה פילנתרופית, אלא כפיצוי שנקבע בהסכם פשרה בתביעה ייצוגית.