מבצעים או אשליה? בית המשפט הכריע בתביעה נגד רמי לוי!

הכרעת דין שעשויה לשנות את חוקי המשחק בקמעונאות

בית המשפט המחוזי מרכז הכריע שלשום בתביעה ייצוגית נגד רשת רמי לוי שיווק השקמה ואישר באופן חלקי את התביעה. ייתכן שמדובר בתיק בעל השפעה מרחיקת לכת על הדרך שבה רשתות שיווק מציגות מבצעים לצרכנים.

בתביעה נטען כי הרשת הציגה מוצרים תחת שלט "מבצע", כאשר בפועל המחיר היה זהה למחיר הרגיל. השופט אבי סתיו קבע כי מדובר בהטעיה צרכנית המהווה פגיעה בזכות היסוד של הצרכן – המחיר. על פי פסיקתו, השימוש במילה "מבצע" כשאין שינוי במחיר הוא מצג שווא העלול להטעות לקוחות. כך על פי הפרסום ב"כלכליסט".

רשת רמי לוי: "טעות אנוש"
הרשת טענה להגנתה כי מדובר בטעות אנוש שנבעה משינוי מערכתי בשיטת השילוט. עם זאת, השופט לא קיבל את הטענה במלואה, ואישר את התביעה הייצוגית באופן חלקי. התביעה מתייחסת לכל הלקוחות שרכשו מוצרים שסומנו במבצע בין אוגוסט 2021 לאוקטובר 2022, אך למעשה נמכרו במחיר הרגיל.

הערכת הנזק: מוגזמת או מוצדקת?
התובעים דרשו פיצוי בסכום של כמיליארד שקלים, אך השופט קבע כי מדובר בהערכה מופרזת ביותר. בנוסף, נדחו טענות נוספות כמו הצגת מבצעים לתקופות ממושכות במיוחד. עם זאת, נותרה בעינה הטענה המרכזית על השילוט המטעה.

התגובה של רמי לוי: בטוחים בצדקתם
מרשת רמי לוי נמסר ל"כלכליסט" כי רוב הבקשה נדחתה, והם מאמינים כי יוכיחו שלא נגרם נזק לצרכנים בהמשך ההליך המשפטי. לעומתם, בא כוחם של המבקשים שוקל לערער, מתוך מטרה להשיג פיצוי משמעותי ללקוחות שנפגעו.

ההשלכות האפשריות: מה המשמעות לצרכנים?
תביעה ייצוגית היא כלי חשוב בעולם הצרכנות, המאפשר לאזרחים להגן על זכויותיהם מול גופים גדולים. אם יוכח כי רמי לוי הטעתה צרכנים בכוונה תחילה, הדבר עלול להכתיב מדיניות חדשה בשימוש בשלטי מבצע על מדפי החנויות. מקרה זה מזכיר תביעות קודמות נגד חברות גדולות במשק, שבהן נדרשו לפצות לקוחות במיליוני שקלים.

בשורה התחתונה:
בין אם מדובר בטעות אנוש ובין אם בהטעיה מכוונת, מדובר בנושא עקרוני שמשפיע על הצרכן הישראלי. חשוב לעקוב אחרי ההליך המשפטי ולראות כיצד ייגמר הסיפור – האם רשתות השיווק יצטרכו לשנות את מדיניות הצגת המבצעים שלהן?

Bookmark the permalink.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.